Ljungskile Nyheter

Uddevallas första tatueringsmässa

Senast uppdaterad september 30, 2021 av Martin Fredriksson
Publicerad: september 30, 2021

Pedro Leon en av initiativtagarna bakom mässan Westcoast Tattoo fest och tatueraren Jennifer Karlsson kommer finnas på plats under helgen. Foto: Andrea Flygare

Nu till helgen slår portarna upp för Uddevallas första tatueringsmässa. Över 50 tatuerare, livemusik och tävlingar är några utav de saker som besökarna kan se fram emot. 

När Ljungskile Nyheter kommer på besök till tatueringsstudion Studio 73 i centrala Uddevalla spelas hög rockmusik och doften av nybryggt kaffe sprids i lokalen. Ägaren Pedro Leon har genom sina 15 verksamma år tatuerat tusentals människor och anser att det ju är hög tid att Uddevalla får sin egen tatueringsmässa. 

Mässan Westcoast Tattoo Fest kommer hållas i Grottan på Hotell Carlia i Uddevalla under den första till den andra oktober. Idén bakom mässan började redan innan pandemin och var från början planerad till maj 2020. På grund av restriktionerna fick arrangörerna Pedro Leon, Kent Wikmo och Robin Nilsson skjuta upp sina planer. 

– Vi har tänkt på att anordna en mässa under flera år egentligen. Det händer inte så mycket i Uddevalla så vi tänkte att det hade varit en rolig idée, säger Pedro Leon. 

Enligt Pedro Leon växer tatueringsbranschen och i Uddevalla finns ett stor intresse för kroppskonsten. Idag väljer människor i alla åldrar att tatuera sig och det har blivit mer accepterat att vara tatuerad. För artisterna bakom tatueringarna ligger många timmars arbete och arrangörerna hoppas att många besökare dyker upp på mässan. 

– Tatuerarna kommer köra drop-in och besökarna kommer få chans att tatuera sig på plats. Man kommer ha möjlighet att göra både stora och små tatueringar, säger Pedro Leon. 

För att delta på mässan kan de som önskar antingen köpa förköpsbiljetter men det kommer även finnas möjlighet att köpa biljett på plats enligt Pedro Leon. 

Andrea Flygare
andrea.flygare@edu.ljungskile.org