Ljungskile Nyheter

Trafikverkets uppmaning: Undvik att resa vid raset på E6:an

Senast uppdaterad september 27, 2023 av Alva Nilsson
Publicerad: september 27, 2023

Trafikverket ser just nu över åtgärder för att påskynda ombyggnaden av Bohusbanan. Foto: Lia Örnborn

Efter lördagens skred är E6:an mellan Spekeröd och Lyckornamotet avstängd i båda riktningarna. Nu blickar Trafikverket framåt för att lösa bilisternas och resenärernas pendlingar.

Efter skredet leds trafiken om via de mindre vägarna. Kollektivtrafiken mellan Göteborg och Ljungskile går via buss. På grund av kontaktledningsbyte och tunnelreperationer på Bohusbanan går det inga tåg på sträckan som många studenter och ljungskilebor pendlar varje dag.

–Vi hade inte förutsett den här krisen. Arbetet på Bohusbanan kommer att pågå ganska länge, men naturligtvis tittar vi nu på om det går att göra någonting som kan snabba på arbetet. Men eftersom det är mitt i arbetet kommer det att fortsätta ta sin tid, säger Jörgen Einarsson, regional direktör på Trafikverket.

Under måndagen var det mindre trafik än väntat enligt Trafikverket. En anledning till det kan vara att många avvaktade med att pendla, eller jobbade hemifrån om möjligt. 

–Ersättningstrafik går som vanligt, bara att den går över omledningsvägnätet istället. Men kan man låta bli att resa, jobba hemifrån eller på annat sätt undvika att resa här omkring så är det bra, säger Jörgen Einarsson.

Anneli Amft, avdelningschef underhållsdistrikt Väst väntar på räddningstjänstens godkännande att få komma in på området. Foto: Lia Örnborn

Trafikverkets arbete framåt ser ut att dröja tills räddningstjänsten är klara på platsen.

–Det är en fortsatt räddningsinsats, så det är räddningstjänsten som beslutar om när vägen kan lämnas tillbaka till Trafikverket och Stenungsunds kommun. När vi får tillträde kommer vi att kunna ta till våra resurser, även om vi såklart redan påbörjat arbetet, säger Anneli Amft, avdelningschef underhållsdistrikt Väst.

Alva Nilsson
alva.nilsson@edu.ljunsgkile.org