Ljungskile Nyheter

Tim är förstagångsväljare – vill ha mer bussar

Senast uppdaterad september 8, 2022 av Nikolaj Jalamaa Salinas
Publicerad: september 8, 2022

På söndag kommer Tim Norberg att få rösta för första gången. Foto: Max Lejon Konnman

Under söndagen är det dags för svenskarna att bege sig till vallokalerna och det är också ett första val för 439 000 stycken runt om i Sverige. I Ljungskile är det i årets val runt 400 personer som för första gången får rösta. 
– Det hade absolut behövts fler bussar, säger Tim Norberg, förstagångsväljare från Ljungskile.

På söndag går Sverige till val. I Ljungskile är det första gången för omkring 400 personer att gå till valurnorna. Tim Norberg, 20 från Ljungskile är en av förstagångsväljarna. 

I sitt första val är en av hans viktigare frågor bensinpriserna, vilket är något han tror engagerar flera i Ljungskile då många använder bilen när de pendlar. 

– Det blir viktigare i och med att vi bor lite i utkanten. Många jobbar i Uddevalla och nere i Göteborg och behöver pendla mycket, säger Tim Norberg.

Bättre lokaltrafik

Han påpekar även att han hade velat se bättre lokaltrafik runt om i Ljungskile och upplever att bussarna går allt för sällan in till byn. 

– Det hade absolut behövts fler bussar så att man kan ta sig ner till Ljungskile för att sedan ta sig vidare in till Göteborg eller Uddevalla.

Tim som även nyligen kommit in i arbetslivet tycker även att skattefrågan är extra intressant.

– Skatt är ju relevant nu när jag börjar jobba. Man har ju inte varit van vid hela det här konceptet att de ska ta pengar ifrån mig. Man vet ju att det händer men det känns lite konstigt, säger han.

Max Lejon Konnman
max.lejon.konnman@edu.ljungskile.org

Selma El Chehabi
selma.elchehabi.skold@edu.ljungskile.org