Ljungskile Nyheter

Sveriges EM-drömmar krossade

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Christoffer Gustafsson
Publicerad: september 14, 2023

En av Sveriges spelare som, trots förlusten mot Österrike, stod för en godkänd insats var Ljungskile SK:s tidigare spelare Ken Sema. Foto: Michael Norrby.

Kvalmatchen mot Österrike slutade precis som den inte fick göra. Sveriges herrlandslag i fotboll förlorade och nu är läget väldigt dystert. Men en som återigen visade framfötterna var Ljungskile SK:s tidigare spelare Ken Sema.

Tisdagskvällen inleddes hoppfullt med en fin första halvlek av Sverige. Sedan började andra halvlek, några misstag gjordes och plötsligt stod det 2-0 till Österrike. Efter det kollapsade Sveriges herrlandslag totalt och hittade aldrig tillbaka till den första halvlekens fina spel.

– Läget är tufft idag för att ta oss hela vägen, så är det. Men jag viker inte ner mig för det kan hända mycket i fotboll och det är ett antal matcher kvar i gruppen som ska spelas, sa förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen efter matchen. 

Slutresultatet blev 3-1 till Österrike och därmed är Sveriges chanser att ta sig till fotbolls EM 2024 minimala. Nu behövs ett smärre mirakel för att Sverige ska ta sig vidare.

För att Sverige fortfarande ska kunna ta sig till EM behövs dels att de vinner sina resterande tre matcher. Dessutom krävs det att Österrike inte tar mer än en poäng på sina tre kvarvarande matcher. Matcherna som Sverige har kvar är mot Belgien 16 oktober, Azerbajdzjan 16 november och slutligen Estland 19 november.

En liten ljusglimt i mörkret var att den tidigare Ljungskile SK-spelaren Ken Sema återigen fick chansen från start på vänsterbacken. Han fick ett godkänt betyg av Fotbollskanalen efter matchen, och stod för ett fint inlägg till Viktor Gyökeres i första halvleken. En som har koll på Ken Sema sedan tiden i Ljungskile SK är Michael Norrby. Han var akademi ansvarig under den period som Sema var i klubben.

– Jag tyckte att han var en av Sveriges bästa spelare mot Österrike, säger Michael Norrby till Ljungskile Nyheter.

Michael Norrby berättar att även om Sema såklart var en stor talang på den tiden, var det omöjligt att veta att han skulle nå ända till landslaget.

– Det är klart att han är en fantastisk talang. Men framförallt är han en fantastiskt bra person, säger Michael Norrby.

Christoffer Gustafsson
christoffer.gustafsson@edu.ljungskile.org

Rättelse: I en tidigare version var uppgiften kring slutresultatet felaktigt.
Artikeln är nu uppdaterad.