Ljungskile Nyheter

Succé i EM-kvalet för tidigare Ljungskilespelaren

Senast uppdaterad september 13, 2023 av Christoffer Gustafsson
Publicerad: september 11, 2023

Landslagsspelaren Ken Sema gjorde två säsonger i Ljungskile SK. Foto: Michael Norrby.

Lördagens EM-kvalmatch i fotboll mot Estland slutade med en komfortabel 5-0 vinst för Sverige. En av de största snackisarna efter matchen blev den tidigare Ljungskile SK-spelaren Ken Sema.

Ken Sema spelade två säsonger, 2014 och 2015, för Ljungskile SK. På 60 matcher med LSK stod han för elva mål och tolv assist.

Några år efter det kom landslagsdebuten. Sema debuterade i landslaget 2017, men har haft svårt att ta en plats i truppen sedan dess. Chanserna till spel har inte varit många och Sema har fått spendera den mesta av tiden med landslaget på bänken.

Men i lördags kom till slut chansen. Och som han tog den. Sema spelade samtliga 90 minuter, och kryddade insatsen med en fin assist fram till Alexander Isaks mål.

Sema var en av Blågults bästa spelare i matchen och hans spel uppskattades av de tillresta supportrarna. Flera gånger under matchen hördes den svenska klackens ramsa “Säg oh ah Ken Sema, säg oh ah Ken Sema” från läktaren i Tallinn. 

Efter matchen kommenterade en väldigt glad Ken Sema sin match och betonade att han fått kämpa länge för den här chansen. 

– I hela min karriär har jag tagit en lång väg. Jag har spelat i Ljungskile och tagit mig till Premier League ändå, sa Ken Sema till Viaplaystudion efter matchen.

Christoffer Gustafsson
christoffer.gustafsson@edu.ljungskile.org