Ljungskile Nyheter

Skolan lär ut om ett hållbart liv

Senast uppdaterad september 26, 2020 av Jenny Landström
Publicerad: september 25, 2020

Kursens ledare Lisa Wirehag och Susanne Fjällemark. Foto: Gabriella Silfverhielm Gren

“Omställning till ett hållbart liv” heter den nya utbildningen som startar på Ljungskile folkhögskola idag. Kursen fokuserar på miljön och återbruk.

Idag börjar en ny utbildning på Ljungskile folkhögskola som heter ”Omställning till ett hållbart liv”. Det är en utbildning i miljön och hållbarhetens tecken.

På kursbladet kan man läsa att “Kursen vänder sig till den som vill förändra sitt liv på något sätt och är nyfiken på att hantera konsumtion, kläder, mat och odling på sitt eget sätt.”

Utbildningen leds av Lisa Wirehag och Susanne Fjällemark, som har jobbat med miljöfrågor sedan början på 2000-talet.
Lisa Wirehag berättar att hon har fört in väldigt mycket miljötänk i hennes egna skapande, bland annat med odling och växthus. För henne är ett hållbart liv det enda alternativet för framtiden:

– Man måste hushålla. Just att man återbrukar och använder det man redan har och sedan gör om det, säger hon till Ljungskile Nyheter.

Ett urval av kurslitteraturen. Foto: Gabriella Silfverhielm Gren

Föreläsare och studiebesök
Under kursens gång ska deltagarna göra ett socialt projekt med valfritt tema. De kommer även att få göra studiebesök och bland annat träffa personer som har gjort omställningen till ett hållbart liv.

De fem kurstillfällena på skolan leds delvis av kända föreläsare, bland annat biologen och författaren Stefan Edman som kommer att prata om sin nya bok om klimatet, “Bråttom men inte kört”.

Utbildningen är på distans, men kommer att ha fem fysiska träffar i folkhögskolans lokaler där dagens första träff kommer att handla om yttre och inre omställning.

Jenny Landström
jenny.landstrom@edu.ljungskile.org