Ljungskile Nyheter

Skarpt läge i division 1 – LSK på väg ner

Senast uppdaterad oktober 11, 2023 av Felicia Gustavsson
Publicerad: oktober 10, 2023

Skarsjövallen sedd från planen med utsikt mot läktaren.
Skarsjövallen i Ljungskile. Foto: William Berggren.

Division 1- säsongen 2023 börjar lida mot slutet och det återstår fem omgångar. Ljungskile ligger på nedflyttningsplats med endast en poäng upp till Olympic på säker mark. Formen för LSK är väldigt upp och ner, de är starka på hemmaplan men väldigt svaga på bortaplan där de senast förlorade 3-0 borta mot Vänersborg som ligger sist i divisionen. Det som talar för klubben och deras chanser till överlevnad är att de har lättare spelschema än sina bottenkonkurrenter och att tre av de fem sista matcherna är på hemmaplan. 

I den andra änden av division 1 södra hittar vi det andra laget från Uddevalla kommun, nämligen IK Oddevold som leder. Med fem omgångar kvar leder de med fem poäng ner till tvåan Falkenberg. Klubbens form är utmärkt där de endast förlorat en match på de sju senaste omgångarna vilket var mot just Falkenberg. 

Hur säsongen slutar får vi se men just nu ser det ut som det kommer saknas Uddevalla representation i division 1 nästa säsong med ett lag i superettan och ett i division 2.

Markus Olofsson
LN@ljungskile.org