Ljungskile Nyheter

Skada stoppar LSK-kuggen från spel

Senast uppdaterad september 10, 2022 av Nikolaj Jalamaa Salinas
Publicerad: september 9, 2022

LSK-kuggen Fredrik Martinsson kommer inte till spel när laget tar emot Tvååker på Skarsjövallen. Bild: Nikolaj Jalamaa

I förlustmatchen mot Lunds BK tvingades Fredrik Martinsson utgå efter 33 minuters spel på grund av en känning.
Skadan innebär att LSK får klara sig utan sin högerback i helgens match mot Tvååker, som de för övrigt har alla möjligheter att vinna.

– Jag tror våra chanser är bra, säger Fredrik Martinsson.

Nederlaget borta mot tabellnian Lunds BK i förra veckan var onekligen ett hårt slag mot Ljungskile SK:s frammarsch mot toppen av Ettan södra.

Högerbacken Fredrik Martinsson, som tvingades utgå efter 33 minuter på grund av skada, menar att skadorna som finns i truppen påverkade resultatet.

– Vi hade en lite nyare startelva och ett antal ordinarie spelare som saknades. Sedan tvingades även jag utgå och det kändes som att vi aldrig riktigt kommer in i matchen. Vi ligger rätt i positioner men gör inte så mycket med bollen när vi väl har den, säger han.

Förlusten innebar att de grönvita halkade efter i tabellen, då de lokala konkurrenterna IK Oddevold och FC Trollhättan vann sina respektive matcher. 

Avståndet till Falkenbergs FF som innehar kvalplatsen till superettan är i dagsläget fem poäng. Men ännu har inte LSK gett upp hoppet om en uppflyttning.

– Vi har ju Falkenberg och Trollhättan kvar som är med och slåss i toppen. Kan vi få med oss trepoängare mot övriga topplag så har vi goda chanser i slutet av säsongen. Jag tycker vi har fortsatt bra häng på det, fortsätter Martinsson.

Missar Tvååker

På lördag ställs Ljungskile mot Tvååker i en match som slutade oavgjort senast lagen drabbade samman. När hallänningarna kommer till Skarsjövallen anser LSK:s högerback att det finns alla möjligheter till ett bra resultat.

– Jag tror våra chanser är bra. Vi har en bra lagsammanhållning och har fått ihop hela gänget lite bättre under veckan. Folk anpassar sig bra till sina nya roller och inför vad som komma skall. 

Tyvärr för LSK får laget alltså klara sig utan Fredrik Martinsson, som hoppas vara tillbaka mot FC Trollhättan den 19 september.

– Jag fick en liten känning i baksidan mot Lund, men det ska inte vara någon större fara, säger han.

Fotnot: Ljungskile gick segrande ur matchen med 1-0. Målet gjordes av Argjend Malaj.

Nikolaj Jalamaa
nikolaj.jalamaa.salinas@edu.ljungskile.org