Ljungskile Nyheter

Politikerna ska rösta om vägnamnen till det nya bostadsområdet

Senast uppdaterad september 8, 2021 av Hjalmar Östberg
Publicerad: september 7, 2021

Det planerade bostadsområdet Skarsjövallen med namnförslagen. Foto: Uddevalla kommun

Det planerade bostadsområdet vid Skarsjövallen ska få nya vägnamn. På onsdag röstar fullmäktige om namnen som Namnberedningen tillsammans med Ljungskileortens Hembygdsförening tagit fram. Salamandervägen, Gläntans väg och Skogsbrynsvägen finns bland förslagen.

Under onsdagskvällen kommer Kommunfullmäktige besluta om namnen på de framtida gatorna till bostadsområdet Skarsjövallen. Samhällsbyggnadsnämnden har i samråd med Ljungskile hembygdsförening tagit fram ett antal namnförslag till de framtida vägarna.

Vägnamnen som är föreslagna är: Salamandervägen, Pettersborgs väg, Gläntans väg, Småkullarnas väg, Skogsbrynsvägen och tillfartsvägen blir en förlängning av den befintliga Skafterödsvägen.

Troligt att namnförslagen röstas igenom

Elving Andersson (C). Ordförande i kommunfullmäktige. Foto: Viktoria Olsson

Enligt Elving Andersson (C), kommunfullmäktiges ordförande, har inga invändningar kring namnförslagen som har inkommit. Eftersom frågan förankras genom en särskild ordning bland kommunpolitikerna och behandlas av namnberedningsgrupp så tror Elving Andersson att förslaget går igenom.

– Det är väldigt sällan att man har några andra åsikter i kommunfullmäktige när det kommer till namnförslag. Jag räknar inte med att det kommer några andra förslag, säger han.

Om kommunfullmäktige röstar för till namnförslagen kommer vägnamnen gälla förutsatt att detaljplanen står fast. Enligt kommunfullmäktiges mötesprotokoll är detaljplanen för bostadsområdet överklagad.

Hjalmar Östberg
hjalmar.ostberg@edu.ljungskile.org