Ljungskile Nyheter

Ny Hamburgerrestaurang tar plats i Uddevalla

Senast uppdaterad september 15, 2021 av Mattias Johansson
Publicerad: september 15, 2021

Jack’s Burger öppnar på Kungstorget i Uddevalla i slutet av september. Foto: Andrea Flygare

En ny hamburgerrestaurang är ska öppna i området. Jack’s Burgers, som har två restauranger i Stockholm, öppnar sin första restaurang utanför huvudstaden på Kungstorget i Uddevalla.

Uddevallas centrum har stått utan hamburgerrestaurang sedan Mcdonalds stängde 2018. Detta är nu på väg att förändras, när Jack’s Burger öppnar på hörnet av Kungstorget och Norra Hamngatan.

Jack’s Burger tar över lokalerna som tidigare rymt den indiska restaurangen Mantram. Lokalerna har sett flera ägarbyten de senaste åren men Robin Noor, som är kedjans operativa chef i Sverige, tror ändå att just deras restaurang kommer lyckas.

– Det har självklart varit otur för de andra, men jag tror vi har ett tillräckligt breddat koncept. Allt ska göras från grunden, säger han.

Ska kännas som hemma

Robin Noor berättar att de inte agerar som en “franchiserestaurang”, utan siktar på att skapa en hemmakänsla. Detta är något han hoppas även kommer locka Ljungskileborna till att besöka restaurangen.

Kedjan, som nu har två restauranger i Stockholm, öppnar alltså sin första butik utanför huvudstaden. Uddevalla valdes då deras marknadsanalys visade att det fanns ett hamburgerformat tomrum i Uddevalla centrums restaurangutbud, något de hoppas att fylla.

– Vårt koncept har lyckats i Stockholm, och vi ser ingen anledning till att det inte ska funka i Uddevalla, säger Robin Noor.

Tanken är att restaurangen ska öppna i slutet av september.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org