Ljungskile Nyheter

Ny ägare till charken i Ljungskile

Senast uppdaterad september 11, 2020 av Hampus Kjellberg
Publicerad: september 10, 2020

Butiken i huset Parkudden byter nu namn. Foto: Hampus Kjellberg

Ljungskile Chark har bytt ägare. Sedan 2016 har Sofia Magnusson och Henrik Svensson drivit butiken på Vällebergsvägen, men nu lämnar de över köttdisken till en ny ägare.

Från och med 1 oktober kommer Ljungskile Chark drivas av familjeföretaget Alfredssons Charkuteri. Fram till dess kommer butiken hållas stängd för Ljungskileborna inför nyöppningen.

Anledningen till den nya förändringen är att de tidigare ägarna Sofia Magnusson och Henrik Svensson valt att satsa fullt ut på sin verksamhet med Ljungskile slakteri.
Under coronapandemin har flera företag fått lämna sina verksamheter, främst med anledning av jobbrist, i detta fall är det snarare tvärtom.

– Slakteriet har ökat väldigt mycket senaste åren, år för år. Samtidigt så har vi tre barn som vi också vill ge tid, vi hinner inte med helt enkelt, säger Sofia Magnusson.

Uddevalla-chark tar över

När beslutet att lämna ifrån sig butiken var taget, försökte de tidigare ägarna att hitta några som var villiga att fortsätta konceptet vilket resulterade i att Alfredssons Charkuteri nappade. Ljungskile slakteri kommer därmed fortsatt vara leverantörer till den nya butiken.

– Vi kommer fortsätta med att stycka och leverera. Sedan kommer de nya ägarna lägga till lite nytt, bland annat viltkött, som blir en nyhet i butiken, säger Sofia Magnusson.

När Ljungskile Nyheter ringer upp den nya ägaren Malin Alfredsson bekräftar hon att man flyttar in 1 oktober. Hon bedriver sedan 2018 Alfredssons Charkuteri på Söder, i Uddevalla, vilket också blir det nya namnet på charkbutiken i Ljungskile.

MalinAlfredsson kommer fortsatt ha kvar butiken i Uddevalla.

Hampus Kjellberg
hampus.kjellberg@edu.ljungskile.org