Ljungskile Nyheter

Misstänkt mordbrand- polisen efterlyser tips

Senast uppdaterad september 22, 2023 av Alva Nilsson
Publicerad: september 19, 2023

Den 13 september brann en villa ner till grunden, nu vill polisen ha tips från allmänheten. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra. Foto: Lia Örnborn

Under natten till onsdag förra veckan totalförstördes en villa i en brand nordost om Ljungskile. Polisen har nu påbörjat en förundersökning om mordbrand och vädjar nu till allmänheten om tips.

Strax efter klockan två natten till onsdag förra veckan kom ett larm om en bilbrand i Forshälla. Under tiden räddningstjänsten var på väg till platsen spred sig branden till en närliggande villa. Ingen person kom till skada men huset brann ner till grunden. 

– Vi fick in ett larm gällande en brand i Forshälla som enligt de första uppgifterna handlade om en bilbrand. Vi tillsammans med räddningstjänsten åkte till platsen där elden spridit sig till en närliggande fastighet, säger Fredrik Svedemyr presstalesperson hos polisen.

Polisen vädjar om tips

Polisen spärrade i ett tidigt skede av platsen för teknisk undersökning. En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts och i nuläget finns ingen misstänkt.

– Det är inget konstigt att vi inleder en undersökning om mordbrand när vi inte är säkra på omständigheterna. Om det finns en hotbild mot de som bor i fastigheten får utredningen se närmare på, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten via 114 14.

Alva Nilsson
alva.nilsson@edu.ljungskile.org