Ljungskile Nyheter

Lyckorna listas som ett favoritresmål i höst

Senast uppdaterad september 22, 2021 av Marcus Carlsson
Publicerad: september 22, 2021

Pressbild på Kajsa Beausang Foto: Anton Körberg

Resemagasinet Joyvoy har listat sina fem favoritresmål i höst. Ett av de resmål som står med är Lyckorna i Ljungskile. Chefredaktören Kajsa Beausang har i en intervju med Ljungskile Nyheter beskrivit vad det är som gör at just Lyckorna tar sig in på listan.

På uppdrag av nyhetsmorgon skulle chefredaktören för resemagasinet Joyvoy, Kajsa Beausang, lista fem favoritresmål i höst. Med tanke på att det är pandemi-tider så tyckte hon inte att det var lämpligt att tipsa om storstäder. Istället valde hon att lyfta de mindre platserna i Sverige.

– Jag tycker man ska lyfta landsbygden, mindre orter och platser som inte är lika lätta att komma till. Sedan så ville vi ha en geografisk spridning i Sverige, så att platserna skulle ha lite olika karaktär. Turligt nog så har jag varit på massa trevliga platser runt om i landet, säger Kajsa Beausang.

Bohuslän har alltid legat henne varmt om hjärtat då hennes mamma är härifrån. Men det var först när några vänner flyttade till Lyckorna som hon upptäckte hur fantastiskt vacker och mysig den lilla orten är.

– Det var en sommardag och det satt människor ute på musselbaren, solen sken och folk promenerade. Det var en riktigt härlig sommardag med västkustkänsla. Man fick verkligen känslan av sommarnöjet från förr. Att njuta av det goda livet. Bara glädje helt enkelt, säger hon.

Då Kajsa Beausang är svag för snickarglädje och sekelskifteshus fastnade hon för arkitekturen på Lyckorna. Hon anser att de gamla husen och byggnaderna skapar en härlig stämning.

– Jag älskar ju att promenera runt och titta på olika byggnaderna. Det ligger väldigt vackert med naturen och sluttningen ner mot havet. Det är en speciell doft när det är saltvatten. Jag gillar ju hela kombinationen, berättar hon.

Kajsa Beausang har besökt Lyckorna ett antal gånger, men hon har mestadels varit där under sommartider. Trots detta är hon säker på att Lyckorna är en riktigt mysig plats även under de resterande årstiderna. När Kajsa får frågan om hon kommer besöka Lyckorna igen ger hon ett klart svar.

– Jo men det kommer jag att göra! Det är en ljuvlig plats, avslutar hon med.

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@edu.ljungskile.org