Ljungskile Nyheter

Ljungskiles räddningstjänst hjälpte till på E6:an

Senast uppdaterad september 26, 2023 av Lia Örnborn
Publicerad: september 26, 2023

Lars Magnusson är insatschef för räddningstjänsten och beskriver att Ljungskilestyrkan snabbt var på plats för att hjälpa till. Foto: Alva Nilsson

Polis, sjukvård och Statens Geotekniska Institut – och Ljungskiles räddningstjänst. 

Slukhålet i Stenungsund kallade in många resurser när räddningsarbetet påbörjades under natten till lördagen.

– Med god samverkan och kontakt med Ljungskiles ledningscentral fick vi låna deras resurser, säger Lars Magnusson som är insatschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

När Ljungskile Nyheters reportrar åker längs landsvägen runt om E6:an syns orangefärgade  skyltar och här och där en polis eller räddningstjänst. Avspärrningarna avlöser varandra och förvirringen är total på många håll. 

Räddningsarbetet med slukhålet i Stenungsund, som uppstod natten till lördagen, var ett samarbete mellan flera olika parter. Larmet inkom till räddningstjänsten vid 01.45 på lördagen och det blev ett stort pådrag med flera enheter från polis, ambulans och räddningstjänst. 

Skada i båda riktningarna på vägen

Även Ljungskiles räddningstjänst kallades in och var på plats.

Under måndagens pressträff fick Ljungskile Nyheter prata med insatschefen Lars Magnusson från räddningstjänsten:

– Händelsen skedde i vad som räknas som Västra räddningsregionen där det finns en central i Göteborg. Ljungskilestyrkan tillhör ett annat system som vi inte har direkt kontroll över från ledningscentralen. Men med god samverkan och kontakt med deras ledningscentral fick vi låna resurser från Ljungskile.

Flera enheter från polis, ambulans och räddningstjänst blev inkallade. Foto: Lia Örnborn

– Det var väldigt oklart i början vad det faktiskt var som hade inträffat. Vi visste inte hur omfattande det skulle vara, säger Lars Magnusson och får höja rösten för att överrösta vinden som blåser hårt uppe på bron där pressträffen är. 

Räddningstjänsten fick snabbt klart för sig att båda riktningarna på den stora motorvägen blivit drabbade. Då tillkallades styrkan från Ljungskile för att stoppa trafikanter som kom från norr. 

– Vi hade inga egna resurser på den sidan så vi är tacksamma att vi kunde få hjälp av dem. De lyckades stoppa flera bilar som annars hade åkt ner i skredet, säger Lars Magnusson och ler med sin klarröda räddningstjänsthjälm på sig.

Lia Örnborn
lia.ornborn@edu.ljungskile.org