Ljungskile Nyheter

”Första gången på 37 år som jag röstar i Ljungskile”

Senast uppdaterad september 11, 2022 av Nikolaj Jalamaa Salinas
Publicerad: september 11, 2022

Vallokal Ljungskileskolan
Vallokalen vid Ljungskileskolan Foto: Max Lejon Konnman

Idag går Sverige till val. Folket ska bestämma vilka som ska styra landet de kommande fyra åren. Ljungskile Nyheter har träffat väljare utanför vallokalen på Ljungskileskolan, och frågat vad deras hjärtefrågor är här i Ljungskile.
– Alla pengarna ska vara jämnt fördelade över hela kommunen, säger Ljungskilebon Paul Tedenby.

Idag bestäms det vilka som ska styra i Sverige de kommande fyra åren. Klockan åtta imorse öppnade vallokalerna. Ljungskile Nyheter har träffat väljarna utanför vallokalerna.

Björn Möller baserar inte vad han ska rösta på utifrån lokala hjärtefrågor. Utan han baserar sin röst på vilken ideologi han gillar.

– Det är ingenting på lokalplanet som jag känt är jätteviktigt, utan det baseras mest på ideologisk grund som följer med mig hela tiden. Sedan har man ju följt vissa frågor, men inget har fått mig att vilja byta, säger Ljungskilebon Björn Möller.

Björn Möller
Björn Möller utanför vallokalen Foto: Max Lejon Konnman

Föreningsbidraget en viktig fråga

För Paul Tedenby från Ljungskile är föreningsbidraget en viktigt fråga. Han har varit ungdomstränare i Lsk och går på alla matcher.

– Föreningsbidraget är viktigt för mig, alla pengarna ska vara jämnt fördelade över hela kommunen och inte bara i centralorten, säger Paul Tedenby.

Paul Tedenby
Paul Tedenby. Foto: Max Lejon Konnman

”Känns lite konstigt”

Christer Hammarqvist har precis flyttat hem efter 37 år i Lysekil. Han har också varit engagerad för Centerpartiet i Lysekil.

– Det är första gången på 37 år som jag röstar här i Ljungskile, så det känns lite konstigt. Det är också första gången på länge jag själv inte är aktiv i valrörelsen, så det är en ovanlig situation, säger Christer Hammarqvist

Christer tycker att tågmöjligheterna i Bohuslän ska blir bättre. 

– Göteborgsregionen växer ju så att det knakar. Nuförtiden går det ju tätbebyggelse ända upp till Kungälv. Till Kode till och med, säger Christer. 

Christer Hammarqvist röstar för första gången på länge utan att vara aktiv politiker i valrörelsen. Foto: Max Lejon Konnman

Max Lejon Konnman
max.lejon.konnman@edu.ljungskile.org