Ljungskile Nyheter

Ljungskile laddar för catwalk

Senast uppdaterad oktober 2, 2020 av Gabriella Silfverhielm Gren
Publicerad: oktober 1, 2020

Det blir några vändor i provrummet för modellen Malin Winberg innan Madelene Åberg, som arrangerar fredagens modevisning, är helt nöjd. Foto: Fredrik Almryd

Jordiga och knalliga färger med buffiga jackor, så låter höstens mode. Under fredagen drar det ihop sig till modevisning i Ljungskile och under veckan har modellerna provat kläder.

I veckan har det provats kläder och modeller har fått goda råd av Madelene Åberg som driver klädbutiken Style by Madde. Under fredagen ska det nämligen hållas modevisning på restaurangen Lyckorna Brygga och då gäller det att allt passar.
– Tanken är att vi ska gå samman företagare, kunder och Ljungskilebor och göra något kul ihop, säger Madelene Åberg. 

Tillbaka till butiken, som ligger i rött trähus på en innergård mitt i centrala Ljungskile. En butik som Madelene kallar sin webbshopsgarderob.
– Allt det som hänger här är även lagd i min lilla webbshop. Att jag inte har större butik är att jag vill hålla det lite mysigt “garderobig”och att jag inte har öppet jämt.

Det gäller att alla kläder passar

Roberth Persson provar höstens mode.

Denna dagen är det mycket spring i butiken för modellerna avlöser varandra i omklädningsrummet. In sveper Roberth Persson som Madelene hänger på en brun skjorta och en svart jacka. Han speglar sig och verkar nöjd.

– Jag blev inslängd förra året. Madde kontaktade mig för hon har ett öga för snygga män, säger Roberth Persson och skrattar.
– Vet du vad, det är personlighet som gäller hos mina modeller. Har man sedan utseendet så gör det inget. Det är både unga och gamla, volym på figurerna och smala, säger Madelene Åberg.
Modellerna är från Ljungskile med omnejd och det är både kunder och vänner som får rycka in på catwalken.

Bubbel och nakna kroppar backstage

Malin Winbergs dröm från barndomen går i uppfyllelse när hon får gå på catwalken.

En av dessa är Malin Winberg som fick byta ut ett par svarta skinntajts till ett par mörka jeans istället. Att få rycka in som modell tycker hon bara är kul.

– Det är väldigt roligt. Drömmarna från barndomen går i uppfyllelse med att få gå på catwalken. Det är bra musik och roligt med förberedelser. Backstage är det riv av kläder och fullt ös och nakna kroppar överallt. Sedan lite piff och lite bubbel, säger Malin Winberg och skrattar innan hon åter dyker in i omklädnings-rummet med en röd klänning i famnen.


Höstens mode är både jordfärger och knalligt. Det är buffiga jackor. Mysigt mode med teddy och stora jackor. Färg men också grundat i lite skogskänsla. Allt gäller.

Madelene Åberg

Text och foto: Fredrik Almryd
fredrik.almryd@edu.ljungskile.org