Ljungskile Nyheter, en lokal nyhetstidning av Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola

LIVE: IK Gauthiod – LSK i Svenska Cupen

Senast uppdaterad september 30, 2020 av Hampus Kjellberg
Publicerad: september 30, 2020

Här följer du Ljungskile Nyheters liverapportering i Svenska Cupen. Superettanlaget Ljungskile SK gästar IK Gauthiod på Lunnevi IP i Grästorp. Avspark 16:00.

Inför matchen:

En plats i nästa års gruppspel i Svenska Cupen står på spel för båda lagen. Hemmalaget IK Gauthiod ligger på en sjätteplats i division 2 norra Götaland medan bortalaget Ljungskile SK ligger sist i Superettan.

Matchen spelas som enkelmöte. Vid oavgjort resultat vid full tid, väntar förlängning i 2×15 minuter. Om inte matchen avgörs i förlängningen, väntar straffar.

LIVERAPPORTERING:

Vi rapporterar kring mål, gula- och röda kort samt andra väsentliga händelser.

Redaktionen hade teknikstrul sista 25 minuterna av matchen och har inte kunnat följa den i helhet. Därför har det endast rapporterats kring mål och slutresultat.

’90 SLUT! Hemmalaget IK Gauthiod skräller och slår ut Superettanlaget Ljungskile SK ur Svenska Cupen. Matchen slutade 1-0.

’82 MÅÅL! 1-0 till Gauthiod genom Jonatan Nilsson assisterad av Erik Forsblad

’67 Gult kort till nummer 14 Erik Forsblad i IK Gauthiod.

’62 Byte i Gauthiod. Ut med nummer 18 Marwin Leidewall. In med nummer 17 Jonas Aronsson.

’59 Gult kort till nummer 94 Marcus Berg i hemmalaget Gauthiod, när spelaren befann sig på avbytarbänken.

’55 Fortsatt mycket boll för LSK men hemmalaget Gauthiod har stuckit upp med ett par halvfarliga chanser. LSK likaså, främst via fasta situationer.

’46 Andra halvleken är igång. IK Gauthiod gör ett byte i halvtid. Ut med nummer 20 Leo Persson, in med nummer 12 Tim Klaar. LSK gör inga byten.

Andra halvlek: Lagen gör sig redo för att spela 45 minuter till av matchen. Matchen står 0-0.

’45 Första halvlek slut. Halvleken förblev mållös. LSK har ägt mycket boll under de sista 30 minuterna, men IK Gauthiod har försvarat sig bra.

’45 Matchens första gula kort delas ut till nummer 18 Marwin Leidewall i IK Gauthiod.

’30 Ljungskile äger mycket boll och pressar på. Inga mål hittills i matchen.

17 LSK med matchens farligaste chans hittills när Perparim Beqaj nickar utanför.

’10 Mycket kamp under de första tio minutrarna där lagen känner på varandra.

1. Där är matchen igång! LSK med avsparken.

Första halvlek: Nu är lagen ute på planen, redo för avspark. Hemmalaget IK Gauthiod spelar i sina röda tröjor och Ljungskile SK i gult.