Ljungskile Nyheter

Klart med tillfällig chef för kultur och fritid

Senast uppdaterad september 24, 2020 av Magnus Nilsson
Publicerad: september 23, 2020

Uddevalla kommuns stadshus. Foto: Uddevalla kommun

Paula Nyman är ny tillförordnad förvaltningschef på kultur och fritid i Uddevalla kommun. Tjänsten kommer täckas upp av Nyman under sex till åtta månader enligt kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson (S).

Katarina Hansson fick i dagarna gå från sitt jobb som förvaltningschef på Uddevalla kommun och blev arbetsbefriad från och med 18 september, med tre månaders uppsägningstid och 15 månaders avgångsvederlag.

I väntan på att en ny förvaltningschef ska ta över har kommunen hittat en lösning för den närmaste framtiden.

– Ny tillförordnad förvaltningschef är Paula Nyman. Under tiden kommer vi ta in förstärkningsåtgärder för att stötta upp, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson (S) till Ljungskile Nyheter.

En rekryteringsprocess startar

Under tiden som Paula Nyman leder förvaltningen, kommer kommunen rekrytera en ny chef. I den processen kommer både medarbetare och politiker vara med och påverka vem som får tjänsten. Vilket ledarskap man vill få ut av nästkommande chef är ännu oklart.

– Vi får se vad vi kommer fram till. Det är viktigt att alla får komma till tals och att vi samlar in information för att hitta den bäst lämpade. Processen blir helt avgörande för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande.

Den tidigare förvaltningschefen Katarina Hansson fick lämna efter åtta år. Enligt Ingemar Samuelsson var förvaltningens produktivitet problemet.

– Det finns ingen personlig schism utan vi kände att verksamheten inte producerade på det sätt som vi ville helt enkelt, säger han.

Hampus Kjellberg
hampus.kjellberg@edu.ljungskile.org