Ljungskile Nyheter

Imorgon inleds rättegången för Wilma-fallet i hovrätten

Senast uppdaterad september 16, 2020 av Daniel Wiberg
Publicerad: september 15, 2020

Foto: Gabriella Silfverhielm Gren

Imorgon startar rättegången i hovrätten mot den 23-årige man som dömts i tingsrätten för mordet på Wilma Andersson från Uddevalla. Åklagaren tror att hovrätten kommer fastställa tingsrättens dom på livstids fängelse, medan mannens försvarsadvokat yrkar på att hans klient ska gå fri.

17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla försvann i november förra året och kort därefter anhölls hennes 23-årige pojkvän misstänkt för mord. I slutet av juni i år dömdes den 23-årige mannen i tingsrätten till livstids fängelse för mord och brott mot griftefriden. I Göteborg imorgon inleder rättegången i hovrätten, efter att mannen överklagat den tidigare domen. Åklagaren Jim Westerberg kommer under morgondagen att fortsätta yrka på livstids fängelse för 23-åringen. 

– Jag tycker tingsrättens dom är välmotiverad och vi har en väldigt stark bevisning, så jag tror inte hovrätten kommer ändra domen, säger han. 

Jim Westerberg tror inte på något anmärkningsvärt under hovrättsförhandlingarna då inga nya bevis har presenterats. Han tror att bevisen från tingsrätten kommer räcka för att få mannen fälld även i hovrätten.

– Det avgörande bevisen är naturligtvis kroppsdelen som påträffades i den tilltalade mannens lägenhet men även de spår som finns, fotavtryck, fingeravtryck och DNA på väldigt besvärande föremål i lägenheten, säger åklagaren. 

Ljungskile Nyheter har även varit i kontakt med försvarsadvokaten Peter Olsson som säger att de kommer fortsätta yrka på att 23-åringen ska frikännas. Vidare vill han inte kommentera något mer om morgondagens förhandlingar. 

Förhandlingarna inleds imorgon klockan kvart i nio och det verkar vara ett stort intresse både från allmänheten och media att medverka, berättar personal på hovrätten.

Vilja Ågren
vilja.agren@edu.ljungskile.org