Ljungskile Nyheter

Hon vann publikens pris på Frame filmfestival

Senast uppdaterad september 16, 2021 av Sanna Brobjer
Publicerad: september 16, 2021

Emmy Christensen Frame Filmfestival
Emmy Christensen på Frame filmfestival
Foto: Camilla Lindberg

I helgen hölls den årliga filmfestivalen Frame filmfestival. Med sin kortfilm “Jag var bara ett barn” kammade Ljungskilebon Emmy Christensen hem publikens pris.

Frame filmfestival är en årlig festival där personer bosatta i Västra Götaland kan vara med och tävla med sina kortfilmer. Sjuttonåriga Ljungskilebon Emmy Christensen vann då publikens pris. 

– Jag hade ju sett de bidrag jag tävlade mot och kände att det kommer bli svårt. Men jag tänkte att jag fortsätter hoppas, berättar Emmy Christensen.

När hon väl satt där på filmfestivalen var hon så nervös att när de ropade upp hennes namn  glömde hon av vad hon skulle säga i sitt tacktal. 

 – Jag blev så chockad när de sa att jag vann och visste inte hur jag skulle reagera. Så jag sa bara att jag inte visste vad jag skulle säga, berättar hon med ett leende.  

I år var det närmare hundra filmer som skickades in till festivalen. Utav dessa så valdes trettiofem filmer som tog sig vidare. Filmerna tävlade i fyra kategorier. De som då vann i någon av kategorierna gick vidare ännu ett steg och kommer tävla i Novemberfestivalen som hålls i Trollhättan. 

Emmys film vann inte i någon av dessa kategorier. Men hon vann publikens pris. Vilket innebar att de som varit inne och sett filmerna under festivalen fick rösta på den film de tyckte var den bästa. 

– Det var ju jättekul att någonting man har gjort blir uppskattat av andra. Det gör ju att man blir motiverad att göra mer. Så direkt när jag kom hem började jag kolla på nya idéer. 

Intresset med film började på Youtube. Där gjorde Emmy Christensen mest sketcher. Hon började även hålla på med teater. Men det var under filmkollot 2018 som hon visste att det var film som hon ville jobba med. Framtidsplanen är att jobba som regissör eller skådespelare. Helst båda. De två största inspirationerna inom filmvärlden är regissören James Cameron och skådespelaren är Leonardo Dicaprio.   

Nästa projekt är hon redan igång med. Under sommaren har hon nämligen spelat in scener till sin nästa film. Det enda som återstår är klippningen. 

– Den ska jag börja klippa nu i dagarna så jag kan skicka in den till fler filmfestivaler, säger hon.

Emmy Christensen inspelning
Under inspelning av kortfilmen
Foto: Kajsa Ottosson

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@edu.ljungskile.org