Ljungskile Nyheter

Gym förlorar kontrakt för padelhallsplaner

Senast uppdaterad september 10, 2021 av Mattias Johansson
Publicerad: september 10, 2021

Villa Motionera ligger i anslutning till tennisföreningens lokal, sammankopplade med en sluss. Foto: Hjalmar Östberg

Villa Motioneras hyreskontakt av Ljungskile Tennisförening. Sten Jacobson, ordförande i Ljungskile Tennisförening, meddelar att uppsägningen är ett led av den tilltänkta padelhallen. Det är ännu oklart vad som händer med Villa Motioneras verksamhet i framtiden.

För två veckor sedan fick Magnus Larsson, ägare till gym- och rehabverksamheten Villa Motionera, besked om att hyreskontraktet sägs upp. Huset där Villa Motioneras verksamhet håller till ägs av Magnus Larsson men tomten som huset står på hyrs ut av Ljungskile Tennisförening. 

Nu river alltså Ljungskile Tennisklubb upp hyreskontraktet, och enligt tennisklubbens ordförande Sten Jacobson var beslutet nödvändigt för deras framtida padelhallsplaner. Förutsatt att det omdiskuterade bygglovet får grönt ljus.

– Vi var tvungna att göra det nu i augusti, annars hade Villa Motionera haft rätten att vara kvar till november 2022. Och om vi då skulle få bygglovet klart hade vi inte kunnat bygga padelhallen på grund av det här husavtalet. Så det var ganska viktigt för oss, säger han till Ljungskile Nyheter.

Enligt både Sten Jacobson och Magnus Larsson har alternativa lösningar diskuterats sedan i våras. Magnus Larsson meddelar dock att det gick fort när själva hyresuppsägningen kom skriftligen till honom nu i augusti. 

– Det kom lite plötsligt, sen är inte jag dummare än att jag förstår att det lutade åt det alternativet, säger han.

Magnus Larsson berättar att det fortfarande hålls diskussioner med Ljungskile Tennisklubb om möjliga framtidsvägar, men att han nu måste förhålla sig till det uppsagda hyresavtalet. Han känner ett ansvar för alla de kunder som besöker Villa Motionera och arbetar nu med att komma på lösningar för att kunna fortsätta verksamheten på annat sätt.

Magnus Larsson driver Villa Motionera. Foto: Privat

– Det är tråkigt för alla de kunder som valt att komma till mig. De har ju valt mig för att jag har ett annorlunda upplägg och miljö. Jag kan inte ge ett konkret besked om vart min verksamhet tar vägen i framtiden, först måste jag landa i det här, säger han.

Huset som ligger mitt emellan tennisföreningen och Ljungskile Ridklubb har funnits där sedan 2005, och i Magnus Larssons regi sedan 2009.

Bygglovet för tennisföreningens planerade padelhall har varit en nationellt omdiskuterad historia. Senast i SVT Play:s “Mötet”.

Villa Motionera ligger i anslutning till tennishallen. På andra sidan finns ridklubbens lokaler. Foto: Hjalmar Östberg