Ljungskile Nyheter

Gamla vårdcentralen ska rivas

Senast uppdaterad september 28, 2020 av Gabriella Silfverhielm Gren
Publicerad: september 25, 2020

Den gamla vårdcentralen står igenbommad. Foto: Vilja Ågren

Den gamla vårdcentralen på Arendalsvägen i Ljungskile har du ekat tom i fem år. Det är kommunen som äger fastigheten och som nu har tagit beslut om att den ska rivas.

Fönsterna på den gråa huslängan är igenbommade med träskivor och ovanför den trasiga entrédörren står det skrivet ”Ambulansintag”. Men här har inga ambulanser stannat på många år.

Tidigare hade UddevallaHem förköpsrätt på den gamla vårdcentralen, men de drog sig sedan ur affären. Marken gick då tillbaka till kommunen, som meddelar att de tänker behålla den. På grund av att fastigheten har blivit utsatt för skadegörelse så är önskan att riva byggnaden så fort som möjligt.

– Ett politiskt beslut är taget att fastigheten ska rivas. Så nästa skede nu är att ansöka om ett rivningslov till Samhällsbyggnadsnämnden, säger fastighetsförvaltaren för kommunen Christina Jingvall till Ljungskile Nyheter.

Hur lång tid det kommer att ta innan den gamla vårdcentralen är borta kan Christina Jingvall inte svara på, men säger att ett rivningslov vanligtvis kan ta några veckor.

– Det finns i nuläget ingen plan för vad som ska hända med tomten när fastigheten väl har rivits och därför är detta ärende ingen prioritet. Men det är en fråga som kommer att tas upp i kommunfullmäktige längre fram, säger hon.

Vilja Ågren
vilja.agren@edu.ljungskile.org

Jenny Landström
jenny.landstrom@edu.ljungskile.org