Ljungskile Nyheter

Fyra häktade efter polisinsatsen i Västerlanda

Senast uppdaterad september 14, 2021 av Hjalmar Östberg
Publicerad: september 14, 2021

Bilden är en temabild och har ingenting med händelsen att göra. Foto: Fredrik Almryd.

Under måndagen häktades de fyra männen som kopplas till polisinsatsen i Västerlanda i slutet på förra veckan. Ytterliggare två personer misstänks för skyddande av brottsling. Dessa personer är dock inte frihetsberövade enligt Johan Udén, Kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

I början av förra veckan greps fyra män i en polisinsats i Västerlanda, strax utanför Lilla Edet. De fyra männen hemmahörande i olika delar av Sverige häktades under måndagen misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. 

Johan Udén, Kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, är förtegen om utredningen.

– Jag kan inte säga mer än att utredning pågår. Har inga uppgifter att lämna, men det pågår en förundersökning. Med stor sannolikhet blir det ett åtal vad det lider, säger han

Ytterliggare två personer står misstänkta för skyddande av brottsling. Johan Udén bekräftar att de två misstänkta inte längre är frihetsberövade.

– De kom in på lördagen, och jag släppte dem på söndagen, säger han.

Det var under natten till fredagen förra veckan som polisen grep tre personer vid Västerlanda, samtliga misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. Under lördagen greps ytterligare en person under samma brottsrubricering. Vid polisinsatsen gjorde polisen en del vapenbeslag. 

LÄS MER: Stort polispådrag i Västerlanda

Hjalmar Östberg
hjalmar.ostberg@edu.ljungskile.org