Ljungskile Nyheter

Från småstad till rampljuset 

Senast uppdaterad september 26, 2023 av Elias Martinsson
Publicerad: september 26, 2023

Deya Boström Säfström från Ljungskile är med i årets Idol-tävling. Hon har kvalat in till direktsändningarna och ska redan på onsdagen sjunga live i tv-rutan. 

– Idol är något större, spännande, en häftig resa att kasta sig in i, säger Deya Boström Säfström.

Pressbild från Idol-tävlingen. Foto: Jakob Dahlström

För första gången i sitt liv ska Deya Boström Säfström vara med i live-tv. Kvalveckan har dragit igång och mycket står på spel, men en förkylning kan ställa till det.

– Känns som en otroligt dålig tajming att bli sjuk några dagar innan programmet sänds. Det enda jag kan göra nu är att vila och dricka vatten, säger Deya Boström Säfström.

Deya Boström Säfström är tjugotre år gammal, hon är stolt över att komma från en liten stad som Ljungskile, det har präglat hennes musikkarriär. 

– I och med att jag kommer från en mindre stad har jag alltid suktat efter något större, varit nyfiken och dragit mig till nya miljöer, säger hon.

Hon jämför Stockholm med Ljungskile, “hungern” att vilja bli sedd och lyckas finns mer tror hon i en liten stad än en storstad. 

– Jag tror det är bra att ha kvar gnistan och att saker är häftigt och nytt, säger hon. 

Deya Boströms Säfströms prioriteringar inför tävlingen under onsdagskvällen är att ta det lugnt och inte känna att det är läskigt att stå på en stor scen. 

– Jag älskar musik och vill att det ska synas att jag tycker det är kul att uppträda för folk. Min största prioritering i dagsläget är att bli frisk och kunna sjunga mitt bästa i tävlingen, säger Deja Boström Säfström.

Elias Martinsson

elias.martinsson@edu.ljungskile.org