Ljungskile Nyheter

Festival i Ljungskile – hållbarhet i fokus 

Senast uppdaterad september 12, 2023 av Felicia Gustavsson
Publicerad: september 11, 2023

Den årliga Hållbarhetsfestivalen är tillbaka i Ljungskile. Det kommer att bjudas på en rad olika aktiviteter, föreläsningar och workshops. 

Fredagen den sjätte oktober drar Hållbarhetsfestivalen igång. Den inleds med en filmvisning vid Ljungskile folkhögskola klockan 19.00. Filmen som kommer att visas är “Avtryck”, som handlar om vad människor kan göra för en levande framtid. Därefter kommer det att bli ett samtal kring filmen. 

Festivalen är till för att uppmärksamma världens barn, och hålls av Ljungskile församling. Därför inleds lördagen den sjunde oktober med teatern “Pangea, hela hela jorden” klockan 11.00 i kyrkan. Teatern spelas av barn från Lustträdgårdens förskola och fritids. Sedan kommer Denny Salomonsson, Röda korsets hållbarhetsambassadör i Region Väst, att prata om deras hållbarhetsarbete. Denny Salomonsson kommer att hålla flera föreläsningar under förmiddagen. Men även Björn Martén, lärare i hållbart samhällsbyggande, kommer att hålla i en föreläsning klockan 14.30 i Forshälla kyrka med temat “jord-till-bord-till-jord”. Samtidigt som Marténs föreläser håller Bohusläns Ornitologiska Förening i en workshop. Där lär de ut hur en fågelholk byggs och hjälper folk att tillverka sin egen. 

En rad olika smakupplevelser erbjuds. En växtmarknad, hemmagjord fika som bygden har bakat, dessutom kommer Äppeldalens förskola musta äpplen. Festivalen avslutas söndagen den åttonde oktober med en hållbarhetsmässa. Den hålls av församlingsmedlem Maria-Louise Bengtsson som kommer att dela ut miljödiplomeringar till företag som gjort något bra för miljön. 

Felicia Gustavsson
felicia.gustavsson@edu.ljungskile.org