Ljungskile Nyheter

Ett modernt ”örnnäste” i Ulvesunds kulturmiljö

Senast uppdaterad september 11, 2020 av Nenne Hagman
Publicerad: september 10, 2020

Ulvesundsborna följer intresserat husbygget uppe på den lilla kullen. Foto: Nenne Hagman

I Ulvesund, bara ett par stenkast från Växthuset, högt uppe på en stenkulle som ingen visste fanns – byggs ett smått spektakulärt fritidshus. Modernt och klätt i kanadensiskt cederträ vilar det i ett hav av ekkronor.

– Det känns lite som ett falkbo – eller som ett örnnäste. Det känns jätteroligt, stimulerande och spännande, säger Anna Eliasson Lundquist.

Hon har spenderat många av sina somrar som barn hos sina morföräldrar i Ulvesund. För ungefär ett år sedan startade Anna och maken Bo Christer Lundquist igång husbygget.

– Jag har bara hört positiva reaktioner från de som bor i här. Ingen visste att det fanns en stenkulle där. Dom tycker att det blir fint – vilket är glädjande. Detta är ju en förtätning och en förändring, säger Anna Eliasson Lundquist.

Egenbyggarna Anna Eliasson Lundquist och Bo Christer Lundquist. ”Vi tänkte mycket på hösten och våren när vi planerat huset. Vilka behov man har då”, säger Anna Eliasson Lundquist. Foto: Nenne Hagman.
Runt huset ska en omfattande träaltan byggas. Foto: Nenne Hagman
Finsnickeriet och att det är ett lite annorlunda projekt är något som snickaren Kent Udén tycker om. ”Det är roligt. Jag har till exempel aldrig arbetat med cederträ”, säger han. Foto: Nenne Hagman
Cederträ är ett underhållsfritt material. Just denna ceder som huset har klätts med kommer från Kanada. Foto: Nenne Hagman.
Nästan all el är dragen och planen är att inflyttning sker omkring jul i år. Här blir utsikten skön året om. Foto: Nenne Hagman.