Ljungskile Nyheter

Erik Segerstedt om Doobidoo och den tuffa våren

Senast uppdaterad september 10, 2020 av Linn Åsroth
Publicerad: september 10, 2020

Linda Bengtzing och Erik Segerstedt tävlar i det tredje avsnittet i årets Doobidoo Foto: SVT

Det har varit både en händelserik och tuff vår för Uddevallasonen Erik Segerstedt. Han är just nu högaktuell i Doobidoo som spelades in under våren samtidigt som han kämpat med sköldkörtelsjukdomen Graves.

— Det känns mäktigt, det var första gången jag var med där. Det var faktiskt jättekul, säger Erik Segerstedt om sin medverkan i Doobidoo.

Fyra avsnitt av det populära sångprogrammet hann spelas in innan det ofrivilliga uppehållet. I det tredje avsnittet tävlar Erik Segerstedt tillsammans med kompisen Linda Bengtzing.

— Jag blev förvånad när Linda ringde mig för vi hade inte hörts på ett tag, säger Erik Segerstedt om vännen och inbjudan och fortsätter:

— Man leker ju musik, med lite flams och trams. Precis vad som passar mig.

Strax efter avsnittet spelades in tvingades programmet göra ett avbrott. Orsaken var att programledaren Lasse Kroner misstänktes ha insjuknat i Covid-19. Något som senare konstaterades. Det är oklart om det kom från någon på inspelningen, men Tommy Körberg som var med och tävlade i sista avsnittet blev också sjuk.

Erik Segerstedt blev inte smittad av coronaviruset, men han har ändå varit sjuk hela våren. Erik Segerstedt har Graves sjukdom, som innebär att du får för mycket sköldkörtelhormon som gör att du får för hög ämnesomsättning. 

— Väldigt oskön sjukdom, men man kan reglera den med medicin, säger Erik Segerstedt om sjukdomen och menar att han mår bra nu.

Avsnittet av Doobidoo kommer sändas på SVT den 25 September.

Linn Åsroth
linn.asroth@edu.ljungskile.org