Ljungskile Nyheter

DET HÄR VILL LJUNGSKILEBORNA LÄSA OM

Senast uppdaterad september 2, 2021 av Mattias Johansson
Publicerad: september 2, 2021

Anne-Marie Johansson och Rosa Holmberg är nöjda med upprustningen av Badhusparken i Ljungskile. Foto: Hjalmar Östberg

Under torsdagen hade Ljungskile Nyheter sin årliga tipsardag. Det vackra vädret gjorde att många letat sig ut i solskenet, vilket ledde till trevliga möten och spännande nyhetstips. Samhällsfrågor, Ljungskiles historia och aktualiteter är exempel på vad Ljungskileborna vill läsa om.   

Solen lyser med sin närvaro. En hel del Ljungskilebor har gett sig ut i värmen för att njuta av det vackra torsdagsvädret. Vissa av dem stannar till utanför Ljungskile blommor, där Ljungskile Nyheter har sitt högkvarter för dagen. Som vanligt utgör den årliga tipsardagen startskottet för årets redaktionsarbete. Under dagen är redaktionen ute i samhället för att ta reda på vad människor vill läsa om. 

Nere vid kallbadhuset sitter Jeffrey Boman från Lilla Edet. När vädret lockar till bad brukar han bege sig till Ljungskile för att svalka sig i havet. Så har han gjort sedan 50-talet.

– På den tiden brukade vi cykla hit från Lilla Edet, berättar han.

Han menar att saker och ting var bättre förr och uttrycker därför en önskan om att få läsa om Ljungskiles historia i tidningen.

– Det finns mycket historia här, säger han och pekar ut över området. 

Jeffrey Boman från Lilla Edet trivs bra i Ljungskile. Foto: Hjalmar Östberg

Ett stenkast därifrån, jämte grusplanen vid hamnen, sitter Ljungskilebon Marie-Louise Lindén i en solstol bredvid en nyponbuske. Bara några meter bakom henne rullar vågorna in mot land. 

– Här finns inga måsten och inget som behöver göras. Här kan man koppla av, säger hon.

Hon berättar att hon tycker om att läsa om samhällsfrågor och uppmanar såväl kommunen som Ljungskile Nyheter att bokstavligen gräva där vi står:

– Varför gör man ingenting av den här platsen? Lite gräs eller vad som helst. Det här skulle kunna vara en jättemysig samlingsplats.

Det är inte bara hamnen vid kallbadhuset som hade kunnat piffas upp, säger Marie-Louise Lindén. Hon menar att Ljungskile hade mått bra av fler platser där människor kan mötas.

Marie-Louise vill se fler mötesplatser i Ljungskile. Foto: Hjalmar Östberg

Vid högkvarteret utanför Ljungskiles Blommor finns för dagen en brevlåda för den som vill dela med sig av nyhetstips. Informationen som skickats ut om detta på förhand har uppenbarligen nått fram till Anita Olsson från Ljungskile Samhällsförening. Plötsligt dyker hon upp, närmar sig bordet med bestämda steg, hälsar och räcker över en lapp med information om en kommande aktivitet. Ljungskile Nyheter tackar så mycket och bjuder på en karamell. 

Kort efter att Anita promenerat vidare, kommer systrarna Anne-Marie Johansson och Rosa Holmberg förbi. De passar på att dela ut en verbal ros till alla som varit med och gjort i ordning Badhusparken. Även ris delas ut – och det kommer ni kunna läsa mer om inom en snar framtid.

Har du tips på nyheter eller önskemål gällande vad Ljungskile Nyheter bör skriva om? Tveka i så fall inte på att höra av dig till redaktionen. Du når oss på ln@ljungskile.org.

Marcus Månevik
marcus.manevik@edu.ljungskile.org
Hjalmar Östberg
hjalmar.ostberg@edu.ljungskile.org