Ljungskile Nyheter

Flera containerbränder i Ljungskile – misstänks vara anlagda

Senast uppdaterad oktober 6, 2023 av Lia Örnborn
Publicerad: oktober 2, 2023

En brandbil vid en container på en återvinningsstation. Framför branbilen står en man från räddningstjänsten.
Räddningstjänsten kom till återvinningsstationen i Ljungskile efter larm om en containerbrand. Foto: Lia Örnborn

LJUNGSKILE: Under helgen inträffade flera containerbränder i Ljungskile som alla misstänks vara anlagda. En ung man som rörde sig i området stoppades av polis och misstänks för olovlig körning, narkotikainnehav samt drograttfylleri. 
Det har varit mycket skadegörelse och hyss häromkring, säger David Bylund från räddningstjänsten till Ljungskile Nyheter. 

Natten till söndag den 1 oktober var en hektisk natt i Ljungskile. Tre misstänkt anlagda containerbränder inträffade under natten. Det sista larmet inkom klockan 01:34 om en brand på återvinningsstationen i Ljungskile. Polis och räddningstjänst larmades till platsen. Polisen träffade inte på någon misstänkt person på platsen, men fick däremot syn på en person som flydde från återvinningsstationen på moped.

Enligt presstalespersonen på Polisregion Väst ska den misstänkte ha fått syn på poliserna och gjorde då ett försök till att åka ifrån dem, men istället kört rakt in en av av polisbilarna. Det ska röra sig om en minderårig kille som stoppades efter misstankar om att ha startat en av bränderna. Efter vidare undersökning misstänks nu han för olovlig körning, narkotikainnehav samt drograttfylleri. 

Flera bränder under samma kväll

Tidigare under lördagskvällen inträffade en annan containerbrand på samma plats. Räddningstjänsten kom snabbt till återvinningsstationen där de ska ha sett flera mopedister cirkulera. David Bylund var på plats vid branden och säger till Ljungskile Nyheter:

– En container brukar sällan antändas av sig själv.

Enligt David Bylund kom polisen snabbt till platsen, men de ska ha åkt iväg lika snabbt efter att ha fått uppgifter om mopedister i området.

– Det har varit mycket skadegörelse och hyss häromkring, säger David Bylund.

Artikeln har uppdaterats

Simon Kodelja
Albert Stöckel 

ln@ljungskile.org

Alva Nilsson
alva.nilsson@edu.ljungskile.org