Ljungskile Nyheter

C-ordföranden om avhoppet: “Inte överraskad”

Senast uppdaterad september 9, 2022 av Nikolaj Jalamaa Salinas
Publicerad: september 9, 2022

Mattias Johansson och Per Öfverman. Foto: Pressbild

Mattias Johansson (C) lämnar politiken bara dagar innan valet. Det rapporterar SVT Nyheter Väst.
För Per Öfverman, ordförande i Centerpartiet i Uddevalla, kommer avhoppet inte som en överraskning.
– Han skulle fatta ett beslut i samband med valet. Det har han gjort nu, säger Öfverman till Ljungskile Nyheter.

Det var i samband med SVT Nyheter Västs granskning, som Mattias Johansson (C) meddelade att han lämnar politiken. Granskningen, som ännu inte är publicerad, undersöker den kritik som riktats mot hans företag Bless Burger i Uddevalla vad gäller bland annat sena betalningar av skatter och avgifter. Kritik som enligt SVT kommit från revisorer.

Mattias Johansson har för tillfället förtroendeuppdrag i två kommunala bolag, Västvatten AB samt Uddevalla Vatten AB. Uppdrag han ämnar att lämna inför nästa mandatperiod. 

Till SVT berättar han väljer att lämna politiken på grund av att tiden inte räcker till för både politik och att driva företag. 

Mattias Johansson (C) står för närvarande på plats tre på Centerpartiets kandidatlista för kommunvalet och på plats 17 för valkrets Fyrbodal för Riksdagen.

Har full förståelse för beslutet

Per Öfverman, ordförande i Centerpartiet i Uddevalla, säger till Ljungskile Nyheter att nyheten om Johanssons avhopp inte kom som en överraskning.

– Mattias och jag hade ett samtal för en tid sedan där han berättade om sina funderingar att inte fortsätta med politiken, men att han skulle fatta ett beslut i samband med valet. Det har han gjort nu, säger han och fortsätter:

– Han har haft det jobbigt med sin hamburgerrestaurang och försökt få allting på fötter, vilket jag har full förståelse för.

Hugo Nithander
hugo.nithander@edu.ljungskile.org
Nikolaj Jalamaa
nikolaj.jalamaa.salinas@edu.ljungskile.org