Ljungskile Nyheter

Bygglov för padelhallen godkänt – kan överklagas på nytt

Senast uppdaterad oktober 6, 2021 av Mattias Johansson
Publicerad: oktober 6, 2021

Ljungskile Tennisförenings bygglov har gått igenom Foto: Hjalmar Östberg

Efter många omgångar av beslut och överklagande har bygglovet för Ljungskile Tennis padelhall godkänts. Nu har Ljungskile Ridklubb, som har varit drivande i att försöka stoppa bygglovet, ett par dagar kvar på sig att överklaga till Miljödomstolen.

Ljungskile Tennisförening har under en lång tid velat bygga än padelhall bredvid sin tennishall. Den ska enligt deras planer byggas där Villa Motionera står just nu, och även in en bit på den mark som Ljungskile Ridklubb använder som vinterhage. Detta har gjort att Ljungskile Ridklubb har försökt att stoppa bygget, då de anser att det kan skada deras verksamhet och skapa en otrygg miljö för hästarna, något som både LN och andra medier har rapporterat om tidigare.

Nu är det snart dags för nästa steg i processen. Länsstyrelsen gav avslag på den överklagan som gjordes på jävutskottets beslut, vilket betyder att bygglovet kan gå fram som planerat. Nu har ridklubben bara ett par dagar kvar att lämna in sin överklagan till Miljödomstolen.

En av ridklubbens två ordförande, Gunilla Elisson, berättar att de håller på att bearbeta frågan.

– Vi är just nu inne i processen att besluta om hur vi ska gå vidare, så vi vill inte kommentera frågan riktigt än, säger hon.

Sten Jacobson, tennisföreningens ordförande, är väldigt glad över länsstyrelsens beslut.

– Det är fortfarande en bit kvar, så vi tar inte ut något i förskott, men det känns ändå som om det kan bli av, säger han.

Men Sten Jacobson tror inte att resan är riktigt över än, utan förväntar sig att ridklubben överklagar ännu en gång.

– De har ju redan gjort det två gånger, varför inte en tredje gång, säger han.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org