Ljungskile Nyheter

Bygge av padelhall drar ut på tiden

Senast uppdaterad september 20, 2022 av Moah Gustafsson
Publicerad: september 19, 2022

Ljungskile ridklubb har ännu en gång överklagat bygglovet av tennis föreningens padelhall. Den här gången till hovrätten där det troligtvis kommer kommer att dröja sex månader innan ärendet prövas.

Tennisföreningens önskan om padelhall dröjer. Foto: Hjalmar Östberg.

– Det är tråkigt att processen drar ut på tiden eftersom det dröjer innan byggandet kan sätta igång. säger Sten Jacobson, ordförande i Ljungskile tennisförening.

Föreningen har fortsatta planer på att bygga padelhallen, förklarar Sten Jacobsson, eftersom föreningen ser det som en utbyggnad och tillägg till verksamheten som tennisföreningen bedriver. 

Redan för ett och halvt år sedan beviljade samhällsbyggnadsnämnden föreningens ansökan om bygglov av en padelhall. Ljungskile ridklubb överklagade sedan beslutet om bygglov till både Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen.

Ridklubben är fortfarande mycket negativa till bygget.

– En av anledningarna till varför vi inte vill att det ska byggas en padelhall är för att vi är rädda för att ridklubben som förening måste minska ner på sin verksamhet. Vi är också rädda för att det kommer att bli en arbetsplats med maskiner som kommer att skrämma hästarna och påverka deras hälsa, säger Ing-Marie Uddén, ordförande, Ljungskile ridklubb.

Nu väntar cirka ett halvår innan Svea Hovrätt prövar fallet.

Marina Eriksson Fyhr
marina.eriksson.fyhr@edu.ljungskile.org