Ljungskile Nyheter

Bokmässan tillbaka: ”Lite roligt och lite oroligt”

Senast uppdaterad september 22, 2022 av Moah Gustafsson
Publicerad: september 22, 2022

Bokmässan 2022 är igång där Eva-Lotta Hultén från Ljungskile kommer att närvara. Foto: Gabriel Ohlsson

Eva-Lotta Hultén från Ljungskile deltar på Bokmässan – och förklarar vad som inte får missas. 

Efter två års nedstängning på grund av pandemin är Bokmässan tillbaka. Den 38:e upplagan håller igång mellan den 22–25 september. En som ska delta är Eva-Lotta Hultén från Ljungskile. 

– Jag har medverkat några gånger på mässan förut. Det är roligt men alltid ett vågspel. Man vet aldrig hur många som kommer och lyssnar. Lite roligt och lite oroligt, säger hon. 

Eva-Lotta Hultén kommer medverka på tre programpunkter. Bland annat som samtalsledare för: Lustläsa för livet, vars huvudfråga behandlar hur vi får barn att tycka om att läsa och hur vi främjar deras läsning av olika sorters böcker.

– Jag är samtalsledare för det evenemanget. Jag ska samtala med en författare och lärare som har skrivit om det. Jag hoppas få fram hennes tankar och kunskaper på ett bra sätt. 

Alex Schulman, Lena Andersson och Jonas Gardell är några profiler som kommer medverka på Bokmässan. Eva-Lotta Hultén ger sin bild av mässan. 

– Det känns roligt. Jag är ingen stor älskare av bokmässan, jag tycker det är trångt på golvet och mycket ljud. Men samtidigt träffar man gamla bekanta i folkvimlet, det känns mest bra. 

Finns det något man inte får missa?

– Jag har inte kollat igenom programmet, men det brukar vara intressanta grejer på forskartorget och uppe på internationella scenen. Även litteraturscenen brukar vara mycket bra. 

Till vardags är Eva-Lotta Hultén författare och journalist. Hon har skrivit flertalet böcker. Vad kännetecknar hennes böcker?

– Det är som en blandning mellan essä och reportageböcker. Böcker som bygger både reportage på egna tankar och referenser till skönlitteratur och film. Reflektioner om olika ämnen kan man väl säga. 

Vilka ämnen?

– Människans relation till naturen är sånt som återkommer och även hur vi bemöter barn och unga. Både de ämnena har egentligen att göra med hur vi ser på det som lever, växer och utvecklas. 

Gabriel Ohlsson
gabrien.ohlsson@edu.ljungskile.org