Husmanskost istället för matsvinn
Senast uppdaterad september 2, 2020 av Lelle Forsberg
Publicerad: september 1, 2020
Här förbereds potatisbullar som serveras till blodkorv. Foto: Fredrik Almryd Fiskpuddingen som serverades var inte Adam Holms favoriträtt. Foto: Fredrik Almryd Moa Sjösten ser fram emot att få testa lite annan mat. Foto: Fredrik Almryd
För att minska matsvinnet på Linnéaskolan och Ljungskile folkhögskola så har man infört Fattigmansvecka. Kocken Peter Stämpfli hoppas att blodkorv och fiskpudding ska väcka förståelsen för att inte kasta mat i onödan.
Denna veckan rullade matbespisningen på Linnéaskolan och Ljungskile folkhögskola igång en Fattigmansvecka. Ett initiativ för att minska svinnet på mat.
– Det är mycket som har hamnat i soporna, det är tio till femton kilo per dag och det motsvarar 80 portioner, säger kocken Peter Stämpfli.
Idag serveras det fiskpudding till kokt potatis, en rätt som kanske inte riktigt föll åttondeklassaren Adam Holm på läppen.
– Jag tycker inte om fiskpudding i vanliga fall, säger Adam Holm som går på högstadiet på Linnéaskolan.
Blodkorven som serveras under onsdagen tillhör inte heller Adam Holms favoriträtter men ändå så tycker han att det kan vara bra att tänka på att inte slänga mat i onödan.
Fredrik Almryd
fredrik.almryd@edu.ljungskile.org