Ljungskile Nyheter

Årslånga köer för hunddagisplats

Senast uppdaterad oktober 5, 2021 av Hjalmar Östberg
Publicerad: oktober 5, 2021

BIlden är en genrebild och har ingen direkt koppling med texten. Foto: Hjalmar Östberg

Hunddagisplatserna har blivit ett hett villebråd. Sandra Svanberg som driver hunddagis i Ljungskile bekräftar det höga trycket och uppger att hennes kölista sträcker sig över flera år.

Under pandemin har antalet hundägare ökat i samhället, något som också lett till huggsexa om hunddagisplatser. Föreståndaren Sandra Svanberg på Sandras Hundlycka i Ljungskile berättar att hon fått stoppa sin kölista på grund av det höga trycket. En kölista som nu är flera år lång enligt henne.

– Nämen det är högt tryck, det är det. Jobb finns om man vill arbeta med hundar! 

Sandra Svanbergs dagis öppnade för första gången i maj förra året, och platserna fylldes upp snabbt. Trycket har varit så stort att Sandra Svanberg har försökt bolla över förfrågningar till kollegor i Uddevalla. Men även där råder brist på hunddagis.

Oron kring ”pandemihundarna”

Men det är inte bara guld och gröna skogar när affärerna går bra. Sandra Svanberg känner en oro över att många kan ha fattat ett kortsiktigt beslut om en ny familjemedlem under pandemin.

– Jag är bara rädd för när de behöver hjälp, vad gör de då? Det kanske är många hundar som kommer hamna på omplacering, säger hon.

Sandra Svanberg har hittills skött verksamheten helt själv, men berättar att hon nu anställt ytterligare en person för att få avlastning. Sandra Svanberg hämtar hundarna med bil vid respektive hem och tillbringar sedan dagen med hundarna. 

– Jag trodde att det skulle vara svårt att öppna hunddagis på landsbygden, men jag kan nog utöka med fler bilar. Och även då ha kölista, säger hon.

Hjalmar Östberg
hjalmar.ostberg@edu.ljungskile.org