Ljungskile Nyheter

90 millimeter regn stoppade träningsmatchen

Senast uppdaterad oktober 6, 2021 av Marcus Carlsson
Publicerad: oktober 5, 2021

Helgens ösregn satte stopp för träningsmatchen mellan Ljungskile SK och IFK Göteborg. Lars Söderlund, anläggningsansvarig på Skarsjövallen, berättar att han mätte upp runt 90 millimeter regnvatten mellan torsdag till söndag. Matchen mellan Ljungskile SK Damfotboll mot IK Gauthiod har dock goda chanser att bli av.

En skarp sol lurar tankarna till att tro att helgens regnoväder bara var en dröm. Faktum återstår dock att skurarna till slut tvingade arrangörerna till träningsmatchen mellan Ljungskile SK och IFK Göteborg att ställa in. 

– Vi fick kolossala mängder med regn, närmare 90 millimeter från torsdag till söndag. IFK Göteborg ville helst spela på gräs, och den planen vi hade att erbjuda var B-planen. Och den var lite för blöt tyvärr, säger Lars Söderlund, anläggningsansvarig för Ljungskile SK.

Han berättar att det inte går att göra så mycket när det kommer så pass stora regnmängder. Tisdagens väder, med starkt soljus och blåst, ser Lars Söderlund som optimalt för att planen ska återställas. 

– Nu är planen helt okej, hade matchen spelats idag så hade det inte varit några problem, säger han.

Lars Söderlund. Foto: Karl Trogens

Svårt att hitta alternativ

Det är inte bara Ljungskile som har haft problem med vattenfyllda fotbollsplaner. Översvämningarna har varit påtagliga i Bohuslän, till exempel fick lördagens match mellan IK Rössö mot Örebro SK FK på Rimnersvallen också ställas in på grund av ospelbar plan. Enligt Lars Söderlund skapar detta problem när det behövs letas efter alternativa lösningar, de som har spelbara planer vill inte riska att planen påfrestas i onödan.

– Det är ingen som vill offra sina planer nu, särskilt när det är slutet på säsongen, säger han.

På lördag, den nionde oktober, ska Ljungskile SK:s damlag ta emot IK Gauthiod på Skarsjövallen. Lars Söderlund är hoppfull om att den matchen blir av, trots risk för regn mellan onsdagnatten till torsdag morgon.

– Det hoppas jag på innerligt. Stämmer väderprognosen kommer vi spela den matchen, säger Lars Söderlund.

Hjalmar Östberg
hjalmar.ostberg@edu.ljungskile.org

Karl Trogens
karl.trogens@edu.ljungskile.org