Ljungskile Nyheter

20-årsjubileum med målningar och hantverk

Senast uppdaterad oktober 1, 2021 av Therés Wadstedt
Publicerad: oktober 1, 2021

Elisabet Warnhammar och Birgitta Esborn Hermansson ställer i ordning inför medlemsutställningen i Kulturens hus. Föreningen fyller 20 år.
Foto: Therés Wadstedt
Ljungskile Nyheter besökte Kulturens hus i Ljungskile inför helgens 20-årsjubileum och pratade med Elisabet Warnhammar.

På lördag öppnar Kulturens hus en jubileumsutställning för att fira att föreningen fyller 20 år. Medlemmar ställer ut målningar i akryl, olja och akvarell samt träarbeten, smycken, textil och handarbeten.

I helgen pågår en utställning i Kulturens hus i Ljungskile, som arrangeras av Kulturens hus styrelse. Utställarnas gemensamma nämnare är att de är medlemmar i föreningen. Några av dem är etablerade konstnärer, medan andra har ett stort intresse av konst och konsthantverk. Tillsammans ställs ett 35-tal verk ut i varierade former. 

Birgitta Esborn Hermansson har hängt utställningen.
Foto: Therés Wadstedt
Elisabet Warnhammar och Birgitta Esborn Hermansson förbereder inför helgens utställning i Kulturens hus. Foto: Therés Wadstedt

Det är främst målningar i akryl, olja och akvarell som ställs ut, men även träarbeten i form av ljusstakar och smörknivar, liksom skålar, handarbeten, smycken, kuddar och skulpturer.

– Det är fantastiskt vad de kan göra, säger Elisabet Warnhammar, sekreterare i Kulturens hus förening och själv utövande konstnär.

Jubiléet startar med vernissage på lördag och pågår till söndag.

– Vi hoppas på många besökare, säger Elisabet Warnhammar.

Therés Wadstedt
theres.wadstedt@edu.ljungskile.org