Barn hade inre blödningar – förskola ringde inte 112

Förskolepersonalen ringde inte ambulans när barnet föll över 1,5 meter. Pressbild: Västra Götalandsregionen

En pojke föll från ett träd på en förskola i Uddevalla i slutet av förra månaden. Personalen valde att ringa vårdnadshavare istället för ambulans – det visade sig senare att pojken hade inre blödningar, rapporterar Bohusläningen.

Efter fallet från trädet på över 1,5 meter ringde förskolan pojkens föräldrar. Mamman hämtade pojken, som inte kunde gå efter fallet, och tog honom till vårdcentralen. De hänvisades vidare till NÄL – där det konstaterades att pojken hade inre blödningar. Han lades in på sjukhusets intensivavdelning i tre dagar.

Föräldrarna är kritiska till förskolans agerande och menar att de skulle ha larmat ambulans. Kommunen har startat en utredning i ärendet, rapporterar Bohusläningen.

Karl Meyer
karl.jl18@edu.ljungskile.org

Dela