Linnéaskolan växer – moduler på plats

Ola Bjurman projektledare för bygget. Bild: Amanda Alwan

Modul efter modul transporterades på onsdagen utanför Linnéaskolan i Ljungskile. Hittills har 5 moduler transporterats och det rör sig om totalt 24 moduler som ska sättas ihop till en byggnad. 

På onsdagsmorgonen rullade lastbilarna in. En lyftkran stod beredd att lyfta och placera ut modulerna. Tidigare har det varit tal om 22 moduler men Ola Bjurman som är projektledare för bygget på Linnéaskolan förklarar att det handlar om fler.

– Eftersom det är ett trapphus också blir det totalt 24 moduler, säger han.

Modulerna är en tillfällig lösning för lokalbristen som finns på Linnéaskolan, detta har Ljungskile Nyheter tidigare skrivit om. Men det är först senare i vinter som eleverna kan börja använda lokalerna.

– Tanken är att det ska vara inflyttningsklart i början av december, säger Ola Bjurman.

Hittills har det inte uppstått några problem med att transportera modulerna till Linnéaskolan. Och eftersom det är breda och tunga transporter som åker igenom ett villaområde men också utanför skolan, används det en följebil och flaggvakter. Detta för att göra transporten säker och undvika personskador eller materiella skador.

– Det är besvärligare än vanligt. Dels för att det är branta backar där det bor folk som kör ut o in och dels att det är nära en skola. Man får vara ytterst försiktig när barn korsar vägen över allt. Men vi är vana att arbeta under sådana omständigheter, säger Ola Bjurman.

Amanda Alwan
amanda.jl18@edu.ljungskile.org

Dela