Hällelöparen om Duplantis: ”Ruskigt imponerande”

Armand Duplantis och Benjamin Åberg.
Foto: Ryno Quantz/Svenska Friidrottsförbundet/Hasse Sjögren

Armand Duplantis knyckte VM-silvret under tisdagens nervkittlande stavhoppsfinal i Doha. Något som imponerar på Hällelöparen Benjamin Åberg.

– Den nivån som gårdagens final var på, där det krävdes 5,97 för ett silver – det är ruskigt imponerande, säger Åberg när Ljungskile Nyheter ringer upp för en kommentar.

Benjamin Åberg, som själv är både elitlöpare och tränare i Hälle IF, spår en ljus framtid för Duplantis. Men han ser ändå områden där svensk-amerikanen kan komma ännu längre.

– Han är ju tidigt utvecklad om man ser till tekniken, men jag tror inte att fysiken är riktigt där än. Det är klart att han kan bli ännu bättre om han blir lite starkare och lite snabbare så småningom, säger han.

19-årige Duplantis har redan många stora framgångar. 2018 blev han både Europamästare och juniorvärldsmästare, och nu sist silvermedaljör i VM. Det är något som Benjamin Åberg tänker kan motivera ungdomarna som han själv tränar.

– Det är ju en fantastisk inspiration att ha en sådan som Duplantis i Sverige, att se upp till, säger Åberg men trycker även på att framgång kan komma senare i livet:

– Det är väl snarare så att man kan bli bra både som ung och som gammal.

Linnéa Cart-Lamy
linnea.jl18@edu.ljungskile.org

Dela