Baracker löser trängsel på Ljungskileskolan

Ljungskileskolans rektorer Paula Sandal och Malin Cornwalls tycker inte att föräldrar ska vara oroliga över den trångbodda skolan. Bild: Victor Norlander

Flera föräldrar har hört av sig till Ljungskile Nyheter och berättat om hur trångt barnen har det på Ljungskileskolan. Rektorerna på skolan menar att en följd av de stora barngrupperna på skolan är att planeringen från ledningens sida blir viktigare.

Ljungskileskolan har dragit igång med en ny termin med fulla klassrum. I år gjordes en förstudie av Uddevalla kommun som visar att Ljungskileskolan är en av de mest trångbodda skolorna i kommunen. Men enligt Malin Cornwalls, rektor för årskurs 4-6 på Ljungskileskolan så är det först nästa år det kan bli problem.

– Ja, de får plats i nuläget, det är först i augusti nästa år då vi är en klass för mycket. Då behöver vi moduler för att få det att gå runt, säger Malin Cornwalls som är rektor på Ljungskileskolan för årskurs 4-6.

Victor Norlander
victorn.jl18@edu.ljungskile.org

Dela