Wolf Mountain Challenge fortsatt populärt i Ljungskile

Wolf Mountain Challenge hålls uppe på Bredfjället i Ljungskile.
Bild: Alexnader Gustafsson

Den 14 september tar terränglöpningen Wolf Mountain Challenge plats i Ljungskile. Hälle IF står som arrangörer för utmaningen och ser att engagemanget för traillopp vuxit.

– Vi förväntar oss över 100 deltagare, säger ordföranden Christian Persson.

Terränglöpning är en form av löpning där fokuset är på naturen. Man springer på stigar, gräs och annan mark. Skillnaden från vanlig terränglöpning och Wolf Mountain Challenge är främst att det är mindre hinder. 

– Det är oftast mer tillrättalagda banor i terränglöpning, och trots att vi har hinder i detta lopp så är det skogen som har större betydelse, säger Christian Persson. 

Under dagen har man möjlighet att springa två olika lopp på tio och arton kilometer vardera. Persson ser att populariteten ökat för traillopp i Ljungskile och att det kan bero på Hälle IF:s marknadsföring. 

– Vi har väldigt bra löpare som automatiskt blir bra ambassadörer för denna typ av aktiviteter.

Till skillnad från förra året när utmaningen startade vid Skarsjövallen kommer årets lopp inledas uppe på Norra fjället. Att vädret skulle spela roll under utmaningen, tror inte Christian Persson på. 

– Oftast är inte regn något problem om det inte är väldigt kallt och har regnat i flera dagar, men lite sommarregn gör ingen skada, menar han.

Belmin Nuhic
belmin.jl18@edu.ljungskile.org

Dela