Landslagsdebut för talangen från Uddevalla

Rebecka Blomqvist debuterade i blågult under tisdagen.

På tisdagen spelade Sverige EM-kval mot Lettland, en match de vann med 4 – 1, vilket är ett glädjeämne i sig självt. Ännu ett glädjeämne var att Rebecka Blomqvist, fostrad i Uddevalla-klubben Ik Rössö fick debutera i landslaget.

Rebecka Blomqvist har en strålande säsong bakom sig. Hon leder skytteligan i Damallsvenskan och hennes nuvarande klubb Kopparberg Göteborgs FC ligger än så länge på andraplats i ligan. Och som grädde på moset blev det i veckan även landslagsdebut.

– Det var såklart jätteroligt och skönt att få göra debuten. Jag blev tillsagd sju minuter innan jag hoppade in så det var bara att börja värma upp och göra sig redo, säger Rebecka Blomqvist.

Eftersom Rebecka Blomqvist leder skytteligan i Damallsvenskan där hon gjort 11 mål på 15 matcher förväntas hon att fortsätta producera mål även i landslaget.

– Det är ju en av anledningarna, tillsammans med mitt djupledsspel, att jag är utvald till landslaget så då förväntar jag mig även själv att jag ska fortsätta producera.

Under säsongen har Rebecka Blomqvist utvecklat sitt spel och hon känner själv att hon har blivit bättre på att vara delaktig i spelet. Vilket i sin tur har gjort att hon får mycket boll. Vilket också beror mycket på riktningen laget har utvecklats i under året.

– Det är en av anledningarna till att jag gör många mål. Jag får många lägen och jag är brukar sätta dem, säger Rebecka Blomqvist. 

Men nu när landslagsdebuten är avklarad riktar Rebecka Blomqvist blicken framåt och fokuserar på säsongen framför sig. Där är hon säker på vad hon vill åstadkomma och hon har sina mål klara för sig.

– Jag vill fortsätta vara i toppen av skytteligan och förhoppningsvis kan vi klättra den där sista platsen och vinna Damallsvenskan också, säger Rebecka Blomqvist.

Alexander Gustafsson
alexander.jl18@edu.ljungskile.org

Dela