Sol i helgen sedan kommer hösten

Under fredag och lördag är det stora chanser för sol i Ljungskile och Uddevalla. Bild: Frida Andersson

Åskovädret som drog in över Sverige under onsdagskvällen var det värsta hittills i år. Men lagom till helgen väntas det bli uppehåll och tidvis soligt i Uddevalla med omnejd.

Fredag och lördag bjuder på en hel del sol

Under torsdagen har det varit regnskurar i Ljungskile men det ser ut att bli väderomslag lagom till helgen.

– Det är bara idag som vi kan tänka oss fortsatt skurar, med inslag av åska. Ikväll kommer det här mattas av. Det väntas bli lite mer stabilitet i vädret under fredag och lördag med växlande molnighet. Och det kommer även att bjudas på en hel del sol.

– Temperaturen kommer att kunna gå upp till runt 20 grader, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI. 

Jon Jörpeland, meterolog på SMHI. Bild: SMHI

Under söndagen väntas ett regnväder dra in över stora stora delar av Västra Götaland. Enligt SMHI:s prognos för regnet inte med sig någon åska, så något blixtkaos likt det som drabbade Ljungskile under tisdagskvällen – och som gjorde att tåg ställdes in i Västra Götaland – är inte att vänta.

– Det blir Återigen en hel del regn under söndagen. Skurar som kommer in under morgonen och passerar under dagen, säger Jon Jörpeland.

Måndagen och tisdagen bjöd på riktig sommarvärme och kvicksilvret visade temperaturer precis under 30-gradersstecket på flera håll i Västra Götaland. Men framöver väntas mer typiska septembertemperaturer.

– Vi går tillbaka till mer normala temperaturer för årstiden. Vi har ju haft riktigt varma dagar med temperaturer långt över det normala. Även fast det fortfarande är meteorologisk sommar så närmar sig hösten och vi kan vänta oss temperaturer på 15 till20 grader framöver, säger Jon Jörpeland.

Karl Meyer
karl.jl18@edu.ljungskile.org

Dela