Viktig match för Herrestad

Herrestads AIF. Arkivbild från Herrestads hemsida

På fredagen tar Kungshamns IF emot Herrestads AIF på Kungshamnsvallen. Toppmötet är av stor betydelse för båda lagen som är inblandade i det jämna titelracet i division 4 Bohuslän/Dalsland.

Båda Herrestads AIF och Kungshamns IF är med i den jämna tabelltoppen – det skiljer bara fyra poäng mellan ettan och femman i tabellen. I nuläget ligger Herrestads AIF tvåa, på samma poäng som ettan Bengtsfors IF. Det återstår bara sex omgångar och för Herrestads AIF, som aldrig varit högre än i fyran, skulle ett eventuellt avancemang vara historiskt.

En uppflyttning till divison tre skulle innebära en omstöpning av Herrestads AIF.

– Det blir en större organisation föreningsmässigt. Även Spelarmässigt behöver vi få in lite spelare, säger tränaren Mattias Pettersson-Pohl. Men han vill inte avslöja några namn.

Det tidigare mötet lagen emellan var en målrik och jämn affär. Mattias Petterson Pohl förväntar sig en jämn match även denna gång.

– Vi kommer vara laddade. Det är en svår match. Vi spelade 4-4 borta, säger Mattias Pettersson Pohl.

Mattias Pettersson Pohl har tidigare tränat Kungshamns mittback Jimmie Larsson och känner till hans kvaliteter. Larsson styr mycket av Kungshamns uppbyggnadsspel och Herrestad har strategier för att försöka störa den spelskicklige mittbacken, men tränaren Mattias Pettersson Pohl vill inte gå in på några detaljer.

Karl Meyer
karl.jl18@edu.ljungskile.org

Dela