Mötet med Arbogakvinnan Johanna Möller

 

      Nils Bergman om mötet med Johanna Möller

Ett av Sveriges mest omtalade och största mordfall. Johanna Möller sitter inne för medhjälp till mord och mordförsök på hennes föräldrar. Nils Bergman åkte till Kronobergshäktet och mötte den omtalade Johanna Möller.

Under gårdagens Angeläget diskuterar vi kring temat krim. Varför är vi fascinerade av mordutredningar och att ta del av rättegångsförhandlingar. Det var i början av augusti 2016 som polis larmas till en sommarstuga i Arboga. En kvinna är svårt knivskuren och hennes man ligger avliden i deras gemensamma sovrum. Efter ett par veckor grips parets dotter och hennes pojkvän misstänkta för attacken. Och hela Sverige läser om händelsen.

Detta blir ett av vår tids största mordutredningar och artiklar efter artiklar skrivs om det omtalade paret. Nils Bergman som ligger bakom den framgångsrika ”Rättegångspodden”, får i uppdrag att göra en dokumentär för SVT om Arbogafallet. Han skriver brev till den åtalade Johanna Möller och han får kontakt.
–  Hon ville bara prata om fallet och var ointresserad av att ställa upp på en till intervju, säger Nils Bergman.

För att höra hela intervjun, klicka på länken nedan
http://www.ljungskilenyheter.se/?p=13749

 

Ida Flöjsbon
Ida.jl17@edu.ljungskile.org

Dela