Nominera till årets Ljushuvud 2018

Årets Ljushuvud koras i samband med Ljusa Ljungskile den 22 november. Foto: Erika Wettre Westdahl.

Nu är det dags att nominera din favorit till tävlingen årets Ljushuvud i Ljungskile. Om det finns någon som du anser har gjort något ljust för samhället så kan denna person vara vinnaren.
– Ett ljushuvud är en person som har gjort en bra insats för bygden, säger en av jurymedlemmarna, Stefan Edman.

För tredje året i rad korar Ljungskile Samhällsförening årets Ljushuvud under evenemanget Ljusa Ljungskile, och där kan man också se tändningen av julbelysningen samt lyssna på musik. Sista dagen för nominering är den femtonde november och bidragen tas emot av Ljungskiles samhällsförening.

– Det är ju lite med glimten i ögat vi har startat detta initiativ. Men vinnaren får ta emot äran och en glaslampa som symboliserar ljushuvudet och att de har gjort något bra som har givit framtidstro för bygden, säger Stefan Edman.

Tidigare vinnare har varit personer som bland annat har gjort bra insatser för föreningslivet, kulturen och sporten i samhället. Oftast har det varit mer än en person som har vunnit, det vanligaste är att två personer får äran.

– Ljushuvudena är människor som till exempel har jobbat med byns jazzklubb, Hembygdsföreningen och ungdomar och integration, säger Stefan Edman.

Tävlingen började som en enkel idé för Stefan Edman och efter lite kontakt med sportklubben, LSK och Ljungskile Samhällsföreningen så blev den till verklighet. Idag är initiativet brett förankrat i byn, och under åren har det kommit många människor till evenemanget.

– Jag tror alla känner till tävlingen och tycker det är kul. Allt som utvecklar vårt samhälle är ju bra, säger han.

Även framtiden ser ljus ut för årets Ljushuvud.

– Vi kommer fortsätta med tävlingen så länge vi kan och förhoppningsvis också utveckla konceptet, säger Stefan Edman.

Felicia Johansson
Felicia.jl17@edu.ljungskile.rog

Dela