Efter 30 år väljer Hasse Hagberg att stänga butiken

 

”Det ska bli skönt att ha mer tid för att ta hand om hus, gård och mina fritidsintressen,” säger Hasse Hagberg. Foto: Shireen Murad

Färre kunder under vintern orsaker i första hand att det enda ställe som Ljungskileborna brukade köpa Surf och frilufts utrustningen ifrån stänger denna vecka.

– Det ska bli skönt att ha mer tid för att ta hand om hus, gård och mina fritidsintressen, säger Hasse Hagberg.

Efter snart 30 år bestämde sig ägaren Hasse Hagberg för att lägga ner sportbutiken i Ljungskile. Anledningen är att det är ont om kunder under vintern. Speciellt efter att internethandeln började bli vanligare så har läget för butiken försämrats ännu mer. Han var tidigare idrottslärare, och det var anledningen till att han började sälja vindsurfingutrustning och diverse sportutrustning.

– I juni, juli och augusti går det bra. När turisterna är här rullar det fint. Men annars är det knappt och går inte runt, säger Hasse Hagberg.

För Hasse Hagberg har butiken betytt mycket. Den har inneburit möten med människor och speciellt sportälskare som delar samma intresse. Han kommer att fortsätta att hålla på med sina intressen som golf och fotboll efter att butiken har stängt helt, och ägna mycket tid åt sitt övriga privatliv.

– Här är det många butiker, de flesta butikerna håller på med i några år sedan lägger dem ner, säger Hasse Hagberg.

Många kunder har blivit ledsna när de har fått reda på att butiken kommer att läggas ner, berättar Hasse Hagberg. Även andra butiker i Ljungskile påverkas. När det blir färre butiker i byn så åker folk till Torp för att handla, så det är inte bara kunderna som känner sig ledsna över det.

– Det är klart att varje butik som läggs ner gör att fler människor blir tvungna att åka till Torp för att handla, avslutar Hasse Hagberg.

Shireen Murad

shiren.jl17@edu.ljungskile.org

Dela