Miljonsatsning på nytt damlag i LSK

      Miljonsatsning på nytt damlag i LSK

Foto: LSK

Efter att Ljungskile SK har varit utan damlag i fyra år, förändrades allt i vintras. Tack vare en sponsor kunde klubben återigen starta upp ett damlag. Målet är att ta sig upp fyra divisioner på fyra år.

Att Ljungskile SK inte haft ett damlag på fyra år berodde på att ekonomin var på väg utför och då bestämde man sig för att lägga ner laget. När den anonyme sponsorn kom in i bilden gav han klubben bidrag på 1-2 miljoner. Pengarna är öronmärkta för damlaget. Nu har damerna nästan samma förutsättningar som herrlaget. Tjejerna får mat en gå i veckan, ett eget omklädningsrum där man kan ha sina saker, matchkläderna tvättas och man får utrustning. De enda som tjejerna behöver fokusera på är fotbollen.

Roshan Pilth
roshan.jl18@edu.ljungskile.org

Dela