Grannarna vill rusta upp den gamla vårdcentralen

Sten-Åke Lyngstam visar hur någon brutit sig in på baksidan. Foto: Samuel Stålros

      Byggnaden har flera gånger blivit vandaliserad.

Det har varit många turer kring den gamla vårdcentralen i Ljungskile. Tre år efter att Närhälsan flyttade till nya lokaler så finns det fortfarande inget beslut om vad man ska göra med fastigheten.

I veckan meddelade Uddevallahem att man inte kommer att gå vidare med projektet att bygga bostäder på gamla vårdcentralens fastighet. Fastighteten har nu stått tom i över tre år och har under tiden utsatts för vandalisering. Nu vädjar de närboende till kommunen att se över behovet av att bygga nya bostäder och istället använda byggnaden till något annat.

— Man skulle kunna rusta upp lokalerna och göra ett rehabcenter, säger grannen Sten-Åke Lyngstam.

Det finns en färdig detaljplan för att bygga bostäder och just nu tittar kommunen på om någon annan aktör vill bygga. Men om ingen annan vill ta över projektet så kommer kommunen även titta på andra alternativ för vad som skulle kunna göras med fastigheten.

Gunilla Magnusson är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och hon tycker att det är bra att det byggs bostäder. Foto: Samuel Stålros

— Det är inte så att det måste vara bostäder där, utan det var den förfrågan vi hade då när vi gjorde planen, säger Gunilla Magnusson.

 

Samuel Stålros
samuel.jl17@edu.ljungskile.org

 

 

 

Dela